Ce este terapia magnetica pulsatila?

APLICAREA CU SCOP TERAPEUTIC A CÂMPULUI MAGNETIC PULSATIL

Ne trăim viața sub influența câmpurilor magnetice. Dacă acceptăm teoria gravitației, trebuie să acceptăm implicit faptul că întreaga evoluție are loc datorită câmpului magnetic al Pământului, respectiv datorită schimbărilor sale. Acest câmp magnetic este creat prin rocile feroase ale Pământului, respectiv acțiunea reciprocă dintre mantaua și miezul Pământului, exercitată prin mișcarea de rotație. De-a lungul timpului ne-am obișnuit cu efectele electromagnetice, deoarece acestea asigură funcționarea de bază a organismului nostru.

Chiar și astronauții cercetători au observat faptul că bolile (de ex. depresia, afecțiunile articulatorii, etc.) au fost atenuate în mod semnificativ prin câmpul magnetic creat artificial în interiorul navelor cosmice. De asemenea, efectele negative ale câmpului magnetic au fost confirmate în buncărele magnetice construite pe Pământ.

Din nefericire, astăzi este un fapt dovedit că acest câmp magnetic al Pământului se reduce de la un an la altul. Acest fapt se datorează în primul rând dezvoltării rapide a civilizației, respectiv beton (clădiri, drumuri), case cu sârmă din oțel, autovehicule, trenuri și avioane. Este aproape imposibilă pătrunderea câmpului magnetic prin acestea, astfel că forța sa este redusă în mare măsură. Acest efect este intensificat și mai mult prin efectul electrosmogului, în continuă creștere. Este suficientă o convorbire pe telefonul mobil cu o durată de numai 20 de secunde pentru agregarea globulelor roșii și schimbarea hemogramei.

De asemenea, bolile civilizației noastre (durerile de spate, durerile de cap, bolile articulatorii, insomnia, tulburările digestive, oboseala generală) sunt direct proporționale cu reducerea câmpului magnetic. Din acest motiv, este important să menținem nivelul adecvat al interacțiunii magnetice în organismul nostru. Cu ajutorul terapiei electromagnetice pulsatile putem asigura câmpul magnetic necesar pentru o viață sănătoasă.

Câmpul magnetic utilizat pentru terapie

Efectul analgezic al câmpului magnetic este cunoscut în medicină de mai multe secole, aplicarea magnetoterapiei încă din Egiptul și China antică fiind dovedită prin date istorice. De asemenea, efectele fiziologice benefice ale câmpului magnetic pulsatil sunt dovedite și explicate prin numeroase publicații clinice și științifice. Este un fapt bine cunoscut că, datorită efectului câmpului magnetic, se îmbunătățește metabolismul, alimentarea cu oxigen și sânge a țesuturilor, conducerea stimulilor prin nervii periferici, este intensificată producerea de colagen și țesut osos, iar procesele inflamatorii sunt prevenite.

 

CE ESTE MAGNETOTERAPIA PULSATILĂ?

Metodele complementare naturale, posibilitățile terapeutice – fără medicamente – nu întâmplător au devenit atât de populare în ultima perioadă. Aceste mijloace oferă posibilitatea vindecării naturale, fără efecte secundare, acest fapt fiind tot mai mult recunoscut de reprezentanții medicinii occidentale. Merită să cunoaștem aceste posibilități și să punem accent pe vindecare naturală și prevenirea bolilor. O astfel de terapie complementară, suplimentară este aparatul magnetoterapeutic Elixor. 

În primul rând, este aplicată cel mai frecvent în medicina sportivă, reabilitare, respectiv în prevenirea bolilor. De asemenea, are efect extrem de benefic în tratarea numeroaselor boli, deoarece este capabilă să susțină mecanismele de autovindecare ale organismului, fără efecte secundare

Corpul uman poate fi influențat cu ajutorul câmpurilor magnetice pulsatile cu frecvență joasă fără efecte secundare, astfel putând fi realizat masajul întregului corp, la nivelul țesuturilor profunde. De asemenea, câmpurile magnetice pulsatile înviorează metabolismul și circulația sanguină, intensifică masajul limfatic și cresc aprovizionarea cu oxigen a țesuturilor.

Care este diferența între magnetoterapia pulsatilă și magneții statici?

Magneții statici dispun de o forță magnetică constantă, care nu este variabilă. Câmpul magnetic pulsatil nu este însă constant, fiind produs datorită efectului de curent. Terapia cu aparatul magnetoterapeutic pulsatil Elixor nu este statică, în sensul că nu există o forță magnetică constantă. Cu ajutorul bobinei de cupru din aplicator se creează câmpul magnetic, care crește și mai mult și care se schimbă dinamic.

De regulă, magneții mici, statici sunt aplicați în punctele de acupunctură. Aceștia pot avea efect asupra sistemului nervos și stratului superior din țesuturi, pe când, câmpul electromagnetic pulsatil își poate exercita efectul asupra întregului corp. Organismul se adaptează ușor la magnetismul static, astfel efectul acestuia este redus, iar în cazul câmpului magnetic dinamic (pulsatil) corpul nu poate să se adapteze, terapiile putând fi mai eficace la rândul lor. În același timp, câmpul magnetic este capabil să mobilizeze inclusiv particulele încărcate electric ale membranei celulare, aflate în stare de repaus. Cele mai multe aparate destinate pentru utilizare la domiciliu sau aplicate în unități sanitare, dispensare medicale, funcționează pe baza acestui principiu.

În zilele noastre, aparatele magnetoterapeutice pulsatile sunt aplicate de medici, pe plan mondial, ca terapie complementară, astfel pacienții pot conta pe rezultate mai bune inclusiv în cazul bolilor care erau mai greu vindecabile anterior. Efectul vindecător al câmpului electromagnetic este în prezent deja o metodă de vindecare recunoscută pe plan internațional.

Oamenii de știință au dovedit recent faptul că magnetismul este o condiție necesară vieții, precum oxigenul, apa și hrana. În urma lipsei de magnetism dispare echilibrul energetic al organismului!