CARE ESTE EFECTUL MAGNETOTERAPIEI PULSATILE?

Astăzi este considerat deja banal faptul că medicina modernă își propune cel mai frecvent să înceteze simptomele, în loc să descopere motivul sau motivele bolii. Deși putem găsi soluția pentru problema respectivă numai dacă cunoaștem motivul sau motivele acesteia.

Mangetoterapia pulsatilă creează pentru organism un mediu optim, în care pot fi inițiate procesele de autovindecare. Magnetismul nu este un miracol, ci un proces complet natural. Cu ajutorul magnetismului, organismul devine capabil să își restabilească propriul echilibru, respectiv funcționarea optimă.

Fiecare om are aprox. 100 bilioane de celule. Fiecare celulă trebuie aprovizionată cu oxigen și substanțe nutritive, fiecare având sarcini individuale. Energia magnetică pătrunde prin suprafața corpului în circulația sanguină, schimbând caracteristicile sângelui. Prin efectul său, vasele de sânge sunt dilatate și, datorită circulației, oxigenul și substanțele nutritive ajung la fiecare celulă. NU EXISTĂ VIAȚĂ FĂRĂ OXIGEN! Prin urmare, la capilare ajung diverse substanțe nutritive vitale, cum ar fi enzime, hormoni, anticorpi, vitamine,  substanțe minerale, etc. De asemenea, facilitează eliminarea toxinelor acumulate în sânge și în lichidele din țesuturi.

Suntem conștienți de faptul că eritrocitele se lipesc câteodată – se organizează în așa-numita  formă de fișic, suprafața lor reducându-se, devenind astfel puternic limitată, ca și capacitatea lor de a transporta oxigen. Sângele devine dens, aprovizionarea cu oxigen a capilarelor, țesuturilor este redusă, iar organismul devine prea acid. 
Datorită lipirii eritrocitelor crește riscul de formare a cheagurilor de sânge, putând duce la  traumatisme ale sistemului vascular și tulburări de aprovizionare cu sânge. Dacă celulele noastre nu beneficiază de oxigen în cantitatea necesară funcționării lor, devenim obosiți, deprimați, sau pe termen lung pot apărea diferite boli.

Prin efectul magnetoterapiei, eritrocitele se desprind, fiind astfel capabile să transporte oxigen în cantitate mult mai mare. Întregul corp este energizat prin sângele plin de oxigen în capilarele dilatate prin magnetoterapie, care are un efect benefic asupra stării generale, respectiv asupra tuturor funcțiilor fiziologice ale organismului.

Capacitatea hemoglobinei de transportare a oxigenului și substanțelor nutritive este crescută prin magnetismul corespunzător conținutului de fier al sângelui, astfel permițând aprovizionarea mai bună cu oxigen și substanțe nutritive a celulelor, deoarece deschide capilarele înfundate, facilitând eliminarea mai rapidă a toxinelor și îmbunătățind metabolismul și regenerarea la nivel celular.

DE CE SĂ UTILIZAȚI TERAPIA ELIXOR?

Prin utilizarea magnetoterapiei pulsatile ELIXOR pot fi prevenite numeroase boli. În cazul bolilor apărute, în numeroase cazuri  poate fi redusă administrarea medicamentelor sau chiar înlocuit tratamentul medicamentos (sub supravegherea medicului), astfel putând fi evitate efectele secundare dăunătoare.

Cu ajutorul terapiei electromagnetice pulsatile pot fi dilatate capilarele îngustate, mai puțin cu tablete, medicamente, având în vedere că substanțele active trebuie să treacă prin acele vase de sânge, care sunt înfundate parțial sau total. Având în vedere că inima trebuie să facă eforturi mai mici, este capabilă să pompeze sânge prin capilare, până la celule, cu o forță sau presiune  mult mai mică. Terapia poate fi utilizată și în cazul tratamentului medicamentos, putând contribui la efectul acestuia din urmă, deoarece inclusiv substanța activă poate fi prelucrată mai ușor prin vasele de sânge dilatate.

Pe lângă tratamentul eficient al bolilor, terapia electromagnetică are rol semnificativ inclusiv în păstrarea și îmbunătățirea stării generale de sănătate. Numai prin inducerea proceselor de regenerare, vindecarea totală sau parțială poate fi obținută în cazul celor mai diferite boli, precum: tulburări de circulație a sângelui, tulburări de aprovizionare cu sânge, migrene, boli ale sistemului nervos, boli ale aparatului locomotor (osteoporoză, afecțiuni reumatice, uzuri, hernie de disc etc.), boli ginecologice, metabolice și ale sistemului digestiv, leziuni care se vindecă greu. Sportivii de performanță utilizează, la rândul lor, magnetoterapia pulsatilă în vederea creșterii performanței și regenerării după solicitări fizice.

Roman Kejzar, atlet de maraton

MAGNETOTERAPIA ELIXOR

  • Energizează
  • Regenerează
  • Întărește sistemul imunitar
  • Intensifică performanța
  • Îmbunătățește starea generală
  • Intensifică capacitatea de concentrare

Salteaua magnetică pulsatilă este un ajutor ideal pentru toate generațiile. Generația mai tânără utilizează terapia mai ales datorită efectului de prevenire a bolilor și îmbunătățire a stării generale.

Succesele cele mai mari au fost obținute în cazul generației cu vârste între 40-50 ani, respectiv al generației mai vârstnice, având în vedere că aceasta din urmă suferă deja, în mod caracteristic, de boli cronice, datorită suprasolicitării, efectelor dăunătoare ale mediului, stresului și stilului de viață. Multe din aceste persoane urmează un tratament medicamentos de mai mulți ani, suferind astfel de efectele secundare ale acestuia, care sunt tratate cu alte medicamente.

Majoritatea pacienților devin deschiși la terapii complementare – fără medicamente – suplimentare în momentul în care tratamentul simptomatic nu dă rezultate pozitive, ba chiar le înrăutățește starea de sănătate. Se recomandă aplicarea acestor metode încă înaintea apariției problemelor mai grave, simultan cu tratamentul tradițional sau ca terapie individuală.